Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτο κουδούνι στα Καλάβρυτα χωρίς… καθηγητές – Χωρίς διευθυντές σε Δάφνη και Κλειτορία


Πολλά τα κενά στις θέσεις των καθηγητών στον δήμο Καλαβρύτων. Συνολικά στην Αχαΐα τα κενά, ανέρχονται στα 153. Σοβαρό το πρόβλημα στο ΓΕΛ Δάφνης και στο Γυμνάσιο Ψωφίδας που ακόμα δεν υπάρχουν διευθυντές!


Όπως επισημαίνει στο kalavrytanea.gr, η πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά, στα σχολεία των Καλαβρύτων δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και από το Γυμνάσιο λείπουν φυσικοί και από το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων καθηγητές πληροφορικής.

Σοβαρό ζήτημα ωστόσο, έχει προκύψει στα σχολεία της περιφέρειας του δήμου Καλαβρύτων όπου εντοπίζονται πολλά κενά. Ενδεικτικά στο Γυμνάσιο της Κλειτορίας υπάρχουν μόνο δύο καθηγητές (μαθηματικός και φιλόλογος), εκ των οποίων ο ένας (μαθηματικός) είναι ο διευθυντής του σχολείου. Στο ΓΕΛ Κλειτορίας δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ στο ΓΕΛ Δάφνης και στο Γυμνάσιο Ψωφίδας δεν υπάρχουν διευθυντές!

Την επόμενη εβδομάδα, εκτιμάται ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον διορισμό αναπληρωτών καθηγητών, αν και οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί πανελλαδικά για τη συμπλήρωση των κενών (2.000), δεν προβλέπεται να καλύψουν όλα τα κενά. Όπως εξηγεί η κ. Μαστραπά, για την Αχαΐα ακόμη δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον αριθμό των αναπληρωτών που θα χρειαστούν για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου